Tatjana Mišić

Konsultant za GRC / zaštitu podataka o ličnosti

Zdravo, ja sam Tatjana, drago mi je sto smo se upoznali! Deo sam LMS ekipe od 2018. godine, kada sam se nakon skoro dve decenije vratila iz Amerike za Evropu. Iz Amerike sam donela vise od 15 godina iskustva u poslovanju i informacionoj tehnologiji, što sada želim da nadogradim i podelim sa klijentima u svetu…iz Evrope.

Sa sobom sam takođe donela ljubav prema ljudima, inovacijama i zaštiti privatnosti. Moj pristup radu je uvek visedimenzionalan i kreativan, što donosi uspeh i dobre rezultate. Radila sam u zdravstvu, ali i u finansijskoj industriji i odbrambenom sektoru i u vladinom komercijalnom sektoru. Radila sam sa i za velike softverske firme i vladine kontraktore, velika zdravstvena i osiguravajuća društva, ali i male usko specijalizovane inženjerske firme na saber bezbednosnim projektima Ministarstva odbrane Amerike, startap firme sa mobilnim rešenjima u zdravstvu, kao i u školi joge – neko ko se dugo bavi jogom i ko je postao joga instruktor to mora da radi iz ljubavi. 

Ja sam takođe i deo svog slobodnog vremena posvetila zajednici. Naime, bila sam deo Upravnog odbora HIMSS odeljka za Vašington, gde sam organizovala i vodila panel diskusije sa prestavnicima američke vlade na razne teme vezane za IT u zdravstvu.

Kada sam 2013. godine otkrila 'Privacy by Desing' i 'privacy engineering' u toku osmišljavanja inovacije za softver moje tadašnje firme koji je već bio najbolji softver na tržistu za isplatu nadoknade za usluge od zdravstvenog osiguranja, odlučila sam da se fokusiram na zaštitiu privatnosti i ličnih podataka. To me je kasnije dovelo do GDPR-a – savršeno! Mislim da će se i vama GDPR dopasti kada ga malo bolje upoznate – i volela bih da vam pomognemo u tome!

Obrazovanje

  • Dipolomirani filolog, Filoloski fakultet, Beograd
  • MBA, Džordž Vašington Univerzitet, Vašington, SAD
  • IT Menadžment Master, Džordžtaun Univerzitet, Vašington, SAD
  • IT u zdravstvu Master, Džordž Vašington Univerzitet/Ministarstvo Zdravlja, Vašington, SAD

Oblasti ekspertize

  • Zaštita ličnih podataka
  • Governance Risk and Compliance (GRC)/Upravljanje rizicima i usklađivanje
  • Menadžment trećih strana
  • IT u zdravstvu
  • Menadžment i pisanje projektne dokumentacije

Kompanija

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.